100 supov na ljubljanici za čisto reko

100 supov na Ljubljanici za čisto reko

Ali kaj supaš? Kaj pa čistiš okolico? Potem je zate popoln dogodek 100 supov na Ljubljanici za čisto reko, v nedeljo, 5. junija 2022.

Kaj pa je ta dogodek?

100 supov na Ljubljanici za čisto reko je osrednji dogodek projekta #SUPportCleanRivers, v sklopu katerega enkrat mesečno s supi čistijo slovenske reke in osvobajajo drevesa plastičnih vrečk. In po dveh letih se ta dogodek vrača v še boljši različici.

Kako se ga lahko udeležim?

Edini pogoj je, da znaš supati, v koliko še ne znaš, pa se lahko pred dogodkom udeležiš Bananaway tečaja ali izleta.

Očiščevalna akcija s supi bo letos potekala v dveh skupinah:

  • Izkušeni suparji bodo svojo okoljevarstveno turo začeli ob 10ih na Podpeči ter naredili 12 km spust proti Ljubljani. V strnjeni skupini se bodo spustili skozi krajinski park Barje ter v štirih urah poskušali odnesti čim več zataknjenih smeti.
  • Rekreativni suparji bodo lahko sodelovali v krajši očiščevalni akciji, štartali bodo ob 12ih na Špici, se odpravili v smeri proti Podpeči ter očistili območje do obvoznice (cca 4-5 km).

Oceni stopnjo svoje suparske pripravljenosti ter se prijavi skupini, ki ji boš lahko sledil/a.

V kolikor nimaš svojega supa, si ga lahko izposodiš na dogodku, samo označi ta podatek pri prijavi. 😉

Je še kakšen razlog, da se morem udeležiti tega dogodka?

V kolikor ti ni dovolj razlog, da se zabavaš na vodi in hkrati čistiš okolico, pa ti morem povedati, da bo prvič na tem dogodku tudi Tržnica boljše prihodnosti planeta. In med super posamezniki in podjetji, ki se trudijo za boljši svet brez odpadkov, boš lahko obiskal/a tudi mene in mojo stojnico. 

Tam ti bodo na voljo izdelki za trajnostno osebno nego, ki jih najdeš v tej spletni trgovinici, lahko boš sodeloval/a v nagradni igri, prispevala k lepšemu okolju in me spoznal/a še bolje. Tam ti bom tudi na voljo za kakšen nasvet, v glavnem karkoli želiš. 😀

Prijavi se na dogodek s klikom na spodnji gumb, kjer izveš še več pomembnih informacij in spreminjaj svet na bolje.

Ti je dogodek všeč in bi ga priporočila tudi tvojim prijateljem oz. prijateljicam?

Deli ga:

Facebook
Twitter
LinkedIn