glina.Si

Tina Avguštin GlinaSI

Spoznaj ustvarjalko glinenih vilinčic glinaSi.

Jaz – Tina Avguštin -glina. 🙂 Odraščala sem ob glini in delu z glino (70 letna družinska tradicija z glino) , zato jo zelo dobro poznam. In ker je moja druga strast kozmetika, nega telesa in masaže je bila to odlična priložnost, da preizkusim kaj vse lahko ustvarimo iz gline. Glino sem uporabljala v vseh SPA centrih kjer sem delala, zato sem poskušala to znanje prenesti v izdelke za vsakodnevno uporabo – milo, šampon, deodorant, zobna pasta, glinena maska za obraz, kopeli, itd. 🙂 In nastala je glinaSi naravna kozmetika na osnovi gline.

5 zanimivih dejstev o Tini

  • Sem že 3 generacija, ki je zaljubljena v glino – doma imamo že 70-letno družinsko tradicijo z glino;
  • Sem certificirana refleksoterapevtka, maserka in kozmetičarka;
  • Verjamem v prijaznost, mir in lepo energijo. Zato tudi na izdelkih glinene vilinčice – da nam že zjutraj polepšajo dan in energijo;
  • Sem mamica dvema čudovitima fantkoma, ki sta moja največja inspiracija pri ustvarjanju novih izdelkov;
  • Sem velika ljubiteljica živali. Ko sem bila majhna sem vedno govorila, da bom imela namesto rožic živali! 😊 Zato nobena sestavina in noben izdelek ni testiran na živalih.

Glavna značilnost njenih izdelkov

V vseh naših glinenih vilinčicah je glina.  Ta preprosta naravna sestavina Zemlje je tako enostavna, pa vendarle tako zelo bogata. Tako močen magnet, ki nase veže nečistoče ter tako bogat oddajnik mineralov, da slovi po svojih terapevtskih sposobnostih. Prava Jing-Jang energija. Zato sem s slikicami vilinčic poskušala nadaljevati to poslanstvo 👉 Prizemljena glina in navihane vilinčice.  Res je neverjetno, kako se v glino lahko hitri zaljubiš. ❤️

Začetki podjetniške zgodbe glinaSi

…. Moja zgodba se je začela nekje vmes….

Namreč rodila sem se v družino, kjer je glina prisotna že 70 let. Sedaj pa si me predstavljaj, ko sem kot 5 letna deklica gledala ljudi, ki so iz cele Slovenije prihajali k nam po glino za zdravstvene težave,  kot da so padli iz lune – glina se namreč uporablja za izdelovanje toplih peči in za izdelovanje kač, kock in hiš in gline, ne pa da si glino dajemo na glavo in hrbet, ali pa še huje – da jo pijemo? Ja, vsak ki je prišel je znal povedati zgodbo, zakaj mu je pomagala in kako jo je uporabljal!

Ampak jaz sem še vedno glino uporabljala za moje hiške, gorile in izdelovanje punčk. Vse dokler ni prišel po glino oče moje prijateljice…. Zelo jo je bolela glava …. in kar se ni nehalo…. Njen oče ji je zato glino privezal na glavo in pustil vsak večer nekaj ur, na koncu pa kar čez noč… In glina ji je vzela migreno! Uau, torej glina pomaga tudi takšnim, ki jih poznam.

Ampaaaak tudi to še ni bilo dovolj, da bi glino videla kot neko »zdravilo«, ki ga dobimo v trgovinah na poličkah… Med študijem sem opravila prvo (od sedaj že več kot N-tih) šolo masaže. Po njej sem bila tako rečeno »pečena«. Delati sem začela kot študentka v različnih salonih, spa centrih in zdraviliščih, kjer se je znanje terapij, masaže, nege in uporabe gline stalno prepletalo –  v vsaj enem tretmaju so ponujali nekaj v povezavi z glino. Glina med nego obraza, glina pri oblikovanju telesa, glina pri razstrupljanju, glina pri protibolečinski terapiji, glinena kopel v zdravilišču, itd. Pa saj, ravno to glino imamo doma!

In na tem mestu se je vse povezalo v celoto. Pričela sem mešati prve kozmetične in terapevtske izdelke iz gline (prav to, kar sem doma videla že velikokrat), ampak tokrat je bilo drugače. Dodala sem eterično olje in izdelek je dobil povsem novo dimenzijo. Dodala še zelišče in pridobila domačo lekarno – vse v enem.

Sedaj imamo že čisto celo linijo glinenih kozmetičnih izdelkov glinaSi za domačo uporabo – glinene kopeli, glinene maske, glinene piling ploščice, glinene deodorante in še in še. 🙂 Prav tako sem avtorica prve slovenske knjige GLINA ZA VSAK DAN in številnih člankov v revijah in na spletu.

Vizija podjetja glinaSi

Glina je čudovita. Naravna. Čistilna. Polna mineralov. In ima izjemno terapevtsko delovanje. Zato želim, da jo spoznajo vsi. Mladi in malo starejši. Ljudje in živali. Da jo uporabljajo vsi. Tako v domači lekarni in kozmetiki kot v profesionalni uporabi. Vsak dan. Da postane nega kože in skrb za zdravje vsakodnevni ritual!

Prav tako je moj velik cilj skrb za okolje: bolj kot ugotavljam, kako težko je najti naravno kozmetiko brez plastične embalaže, večjo motivacijo dobim, da takšno ustvarimo pri nas. Mogoče ne bo to narejeno iz danes na jutri, ampak skozi čas bo vedno več glinenih vilinčic dobilo okolju prijazno embalažo. Za čudovite plastične lončke pa sem že dogovorjena, da jih lahko vsakdo pošlje nazaj in jih zrecikliramo v lončke za rožice! 😉

Glinene vilinčice

Tinine izdelke, ki jih ponujam, lahko najdeš tukaj spodaj.