KAKO ČISTITI PRALNE BLAZINICE?

Kako čistiti pralne blazinice?

Pralne blazinice so bile moj prvi izdelek k poti do osebne nege brez odpadkov. Nikoli nisem bila navdušena nad uporabo konvencionalnih blazinic. Imela sem slabo vest, ko sem jih gledala v smeteh. Zato sem se odločila, da nekaj spremenim. Kot večina uporabnic, sem tudi sama sprva imela nekaj pomislekov. Ali se bodo lahko očistile? Kako očistiti pralne blazinice? Ali bodo tako učinkovite kot so bile prejšnje blazinice? Ker sem imela veliko željo to navado spremeniti, sem jim dala priložnost. 

ZAČETEK UPORABE

Končno so prispele prve pralne blazinice, zelo težko sem jih pričakovala. Takoj sem jih dala v pralni stroj (z belim perilom), saj je pred prvo uporabo priporočeno, da se operejo. Ko so se posušile, sem lahko opravila nego obraza. Bila sem navdušena in prepričana, da jih ne zamenjam.

KAJ PA PRANJE UPORABLJENIH BLAZINIC?

Zraven pralnih blazinic so bila navodila za čiščenje umazanih blazinic. Opereš jih v pralnem stroju z belim perilom. Pralne blazinice pustiš, da se posušijo in jih lahko uporabiš pri naslednji negi obraza. Če uporabljaš sušilni stroj, jih lahko posušiš tudi tako. Sama za pranje perila uporabljam naravni detergent za pranje perila ali pa ga izdelam sama. V predalček za mehčalec še dodam malo alkoholnega kisa. Tako očistim še pralni stroj, perilo je mehkejše in prav nič nima vonja po kisu. Za pranje v stroju priporočam mrežo za perilo, saj se pralne blazinice lahko izgubijo med ostalim perilom.

KAKO TEMELJITO ODSTRANITI TUDI BB KREMO ALI PUDER?

Ko uporabim BB kremo ali puder, blazinico po čiščenju obraza umijem pod tekočo vodo z milom in jo potem operem še v pralnem stroju, z ostalim perilom. Ugotovila sem, da se tako madeži lažje odstranijo in je blaznica bolj čista. 

Ko na obrazu nimam ličil in blazinico uporabim za čiščenje obraza, jo sperem samo z naravnim milom in vodo ter jo pustim na radiatorju, da se posuši do jutra, ko jo ponovno uporabim. Potem jo lahko daš v pranje k ostalemu perilu. 

Ko umažeš eno stran blazinice, lahko uporabiš še drugo stran. Včasih jo zložim tudi na pol, da očistim predel okoli oči.

ŽIVLJENJSKA DOBA PRALNIH BLAZINIC

Sama jih uporabljam že kar nekaj let in še vedno imam svoje prve pralne blazinice. S pravilno uporabo in rednim čiščenjem lahko poskrbiš, da bodo v tvojem življenju ostale veliko dlje. 

ALI MOJE PRALNE BLAZINICE LAHKO UPORABLJAJO TUDI DRUGI ČLANI GOSPODINJSTVA?

Mnogo uporabnic/uporabnikov se sprašuje, ali lahko iste pralne blazinice uporablja tudi njihov partner oz. partnerka. V kolikor so oprane, lahko seveda uporabljata iste pralne blazinice. Podobno je z brisačo, ko jo nekdo uporablja, je samo njegova, ko se opere, jo lahko uporabi druga oseba.

Ti je prispevek všeč in bi ga priporočil/a v branje tudi tvojim prijateljem?

Deli ga:

Facebook
Twitter
LinkedIn