Kako pripraviti svojo kožo na zimo?

29.10.2020

Izdelek brez naslova 1
Ojoj, kako čas hitro mine. Malo še, pa bo zima. Res upam, da bo letos kaj snega. Pa ti?

Mrzlo vsekakor bo, zato pa si moramo pripraviti svojo kožo na te zimske dni. Seveda niso tukaj potrebni nobeni “ekstravagantni” postopki in ni potrebno veliko, da omogočiš svoji koži prilagoditev na spremenjene temperature in zrak. Te zanima, kako?

Spodaj si preberi najbolj enostavne trike za pripravo kože na zimo.

Pij dovolj vode

Pozimi je pitje zadostne količine vode zelo pomembno, saj poskrbi za hidratacijo kože od znotraj in jo dodatno ščiti pred izsušitvijo. Ker nam pozimi hladna voda največkrat ne odgovarja, ti svetujem, da si večkrat na dan privoščiš nesladkan čaj. Tudi imunski sistem ti bo hvaležen. 

Tuširaj se z mlačno vodo

Ne tuširaj se z vročo, temveč z mlačno vodo. Vem, da je vroča prha veliko bolj prijetna, vendar ne za kožo. Vroča voda namreč razširi kapilare, s čimer se telo začne ohlajati, poleg tega pa daljša prha spere s kože tudi naravna olja, ki jo ščitijo pred izsušenostjo ter s tem lahko povzroči razdraženost in celo mikro razpoke. Po prhanju ne pozabi celotnega telesa namazati še s hranljivo kremo.

Nežno umivanje in čiščenje

V hladnih dneh raven vlage v koži drastično pada, zato bi bilo uporabo mila treba omejiti na minimum. Če imaš suho in problematično kožo, je najbolje, da na mila kar pozabiš. Pri umivanju obvezno uporabljaj mlačno vodo in blage tonike za čiščenje obraza. Posamezna čistila poleg umazanije iz kože odstranjujejo tudi naravne maščobe, zato se naša koža lušči. Izogibaj se torej milu in preparatom, ki vsebujejo alkohol, namesto njih pa raje izberi izdelke, ki so v skladu s pH vrednostjo tvoje kože – 5,5 ali za odtenek višje. Uporabljaj tonike in gele na oljni osnovi, ki ne bodo ogrozili vlažnosti tvoje kože. Priporočam ti uporabo glinene čistilne ploščice, ki zraven čistilne gline vsebuje tudi masla in olja, ki bodo tvojo kožo pustila nahranjeno.

Razvajaj svoje ustnice

Saj veš, da imamo pozimi vsi razpokane ustnice. Ampak, če si jih pravilno negujemo, tega problema ni. Redno uporabljaj balzame, ki ustvarjajo zaščitno plast in preprečujejo prodiranje hladnega zraka. Najbolje je, da so izdelani na osnovi rastlinskih olj in voska. Pozor: ne uporabljaj pilinga na ustnicah.

Redno si delaj piling

Reden piling obraza je edini učinkovit način, da se rešiš mrtvih celic s površine kože ter hkrati omogočiš boljše prodiranje sestavin iz vlažilne kreme. Izrazito suha koža je posebej občutljiva, zato se izogibaj pilingom z zrnci in raje uporabljaj tiste tekoče. Njihova intenzivnost je progresivna in tako učinkovita, da boš zlahka dosegla gladek, izenačen in bleščeč ten z manj poudarjenimi porami in gubami. V hladnih mesecih je piling potrebno izvajati enkrat tedensko, saj boš tako koži vrnila mladostni sijaj.

Uporabljaj primerne kreme

Takoj, ko se zbudiš, bi s čiščenjem morala odstraniti sebum, ki ga je koža izločila med tvojim spanjem. Ponoči je pravi čas za nego kože, saj se aktivne sestavine iz nočnih krem takrat precej bolje vpijajo in ščitijo epidermis. To bo hkrati omogočilo, da bo tvoj obraz zjutraj videti mehak in gladek, zato vselej izbiraj tiste kozmetične izdelke, ki koži zagotavljajo zadovoljivo količino vlage. Prav tako je priporočljivo, da kreme vsebujejo olja, saj tako ustvarjajo zaščitni film na koži, to pa je v zimskem času posebej pomembno. 

Ti je prispevek všeč in bi ga priporočil/a v branje tudi tvojim prijateljem?

Deli ga:

Facebook
Twitter
LinkedIn