LaliCup

Lalicup ustanoviteljica

Spoznaj ustanoviteljico prve menstrualne skodelice v Sloveniji ter njeno ekipo.

Kdo stoji za LaliCup?

Družabna ženska, podjetnica, mama dveh hčerkic in vse, kar sodi zraven. Tako se najraje predstavi Mateja Kalin, ustanoviteljica slovenske blagovne znamke LaliCup, pod katero na domačem in tudi nekaterih tujih trgih ponuja prvo slovensko menstrualno skodelico.

5 zanimivih dejstev o Mateji

  • Beseda Lali je izpeljanka takrat 2-letne hčerke Klare – ker ni znala izgovoriti svojega imena Klara, je sama sebe klicala Lali.
  • Sem strastna ljubiteljica kave (čeprav se trenutno odvajam od jutranjih kavic).
  • Doma sem v Ljubljani, zato čez vikend z družino rada odkrivam skrite kotičke naše prečudovite države.
  • Sem zelo zgovorna oseba, zato se s sodelavko Katjo hitro zagovoriva (rekli sva si, da bova enkrat na teden začeli hoditi na Rožnik in namesto v pisarni tam predebatirali stvari, pa nama to zaenkrat še ni uspelo).
  • Doma skrbim za 3 kokoške.

Glavna značilnost njenih izdelkov

Menstrualna skodelica LaliCup, ki je izdelana v Sloveniji,  je na voljo kar v štirih velikostih z  izjemno kapaciteto, tako tudi najmočnejše dni ne prepušča. Narejena je iz medicinskega silikona, ki ne draži in ne izsuši vaginalne sluznice ter je primeren za občutljivo kožo, nagnjeno h glivičnim obolenjem ali alergijam.

Ste kdaj pomislile, koliko denarja zapravite za tampone in vložke za enkratno uporabo! LaliCup lahko uporabljate več let, kar predstavlja okolju prijazno alternativo tradicionalnim menstrualnim izdelkom.

Nosite jo lahko med raznimi aktivnostmi od spanja do plavanja. Zahvaljujoč visoki kapaciteti skodelice pa zagotavlja popolno zaščito več ur, tako da se lahko sprostite in uživate v trenutku, ne da bi vas skrbeli rdeči madeži na hlačah.

Začetki podjetniške zgodbe LaliCup

»Sama imam močne menstruacije, ki so mi v mladosti povzročale veliko težav. Kot večina žensk sem uporabljala klasične vložke in tampone ter jih sprejela kot nujno zlo. Nisem vedela, da obstaja rešitev, ki mi omogoča, da med menstruacijo tudi plavam; rešitev, ki ne pušča. Menstrualne skodelice obstajajo že vse od leta 1930, a sama nisem vedela zanje. Tako kot jih mnoge druge ženske v Slovenije še ne poznajo. Zato sem se odločila, da nekaj naredim. 

Pustila sem čisto super službo in se podala v podjetniške vode. Tako sem osem let uvažala menstrualne skodelice. Vsa leta pa sem vedela, da bi lahko izdelek sama zasnovala dosti bolje. Tri leta sem oblikovala slovensko skodelico LaliCup in tako menstrualno skodelico izpopolnila do popolnosti.«

Vizija blagovne znamke LaliCup

Moj cilj je zagotoviti vsem ženskam brezskrbne dni in udobnejše življenje v času menstruacije, ne samo z LaliCup, ampak tudi z drugimi alternativami, kot so pralni vložki in nepremočljive hlačke.

​Želja, da lahko pomagam ostalim ženskam s podobnimi težavami do brezskrbnih menstruacij, me vodi naprej in verjamem, da lahko tako v nekem majhnem, a vseeno pomembnem delu, spremenim svet na bolje.

LaliCup menstrualna skodelica 1 1

Njeno menstrualno skodelico Lalicup najdeš tukaj spodaj