Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu.

S svojimi izdelki nudim naravno alternativo različnim plastičnim izdelkom, saj je skrb vzbujajoč podatek, da na svetu recikliramo le okoli 11 odstotkov plastike, proizvodnja pa še kar narašča. 

Izdelki iz bambusa

O podjetju Bambus

Sem Leon Lotrič in prihajam iz Kranja. Delam kot elektroinštalater ter izdelujem izdelke iz bambusa. Kako se je vse začelo? Leta 2015 smo prenavljali spodnji del družinske hiše, kjer sta prej živela ata Janko in mama Zofija. Za pod smo pregledali alternative navadnemu parketu in v oči nam je skočil bambusov parket. Gospod, ki ga je uvažal in polagal, mi je po mojem velikem izkazanem interesu, povedal da ima tudi nekaj bambusovih palic, ki mi jih lahko da. Tako počasi se je vse začelo. Skozi različne poskuse (tudi neuspele) sem najprej začel izdelovati bambusove vrčke, štamprle, luči, ograje nato pa milnike in držala za ščetke. Pri nas lahko dobite tudi bambusov čaj, ki je super za odpornost, zaradi naravne silike pa pripomore pa tudi k boljši strukturi kosti, las ter nohtov.

Bambus je res vsestranski material, je izjemno lahek ter hkrati izredno trd material. Bambus za svojo rast ne potrebuje veliko vode in gnojil in je okolju prijazen. Gojim tudi svoj nasad bambusov, kjer imam okoli 150 dreves. Seveda, to niso tisti ogromni bambusi, kot jih vidite na spletu, ker tukaj pri nas ne uspevajo. So kar precej visoki, ampak je premer stebla okoli 4cm.

 Mene in moje izdelke najdete na Facebook strani @bambusslovenija in Instagram strani @bambus_slo. Ker sem bolj človek za ročna dela za vse digitalne kanale skrbi moja sestra Ema, ki je odgovorna tudi za celotno podobo Bambusa in vodenje socialnih omrežij.

Leon Lotrič, Bambus

Njegove izdelke, ki jih ponujam, lahko najdeš tukaj: