Menstrualna skodelica LaliCup

Menstrualna skodelica Lalicup

Konec je vnetij, razdraženosti in izsušenosti nožnice! Menstrualna skodelica Lalicup je najbolj enostavna, higienična in za telo naravna rešitev. Po uporabi jo preprosto očistiš. Eno skodelico lahko uporabljaš več let in vsak mesec prihraniš. Hkrati varuješ okolje, saj ne odlagaš uporabljenih klasičnih higienskih pripomočkov.

V paketu je brezbarvna menstrualna skodelica Lalicup, lična bombažna torbica za shranjevanje z zadrgo in navodila.

Je zdrava, preprosta za uporabo ter varna in higienična alternativa vložkom in tamponom za
enkratno uporabo

Brezskrbna. Aktivna. Zdrava. Odgovorna. Ideali, h katerim stremimo vse sodobne ženske.

Kako uporaba menstrualne skodelice izboljšuje življenje žensk?
• Več let jo lahko brezskrbno uporabljamo med spanjem, športom in celo plavanjem.
• Ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki.
Cenejša in okolju prijazna alternativa klasičnim higienskim pripomočkom.
• Učinkovito deluje tudi kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico.
• Prihranite denar, skrbite za zdravje in za okolje.

Menstrualna skodelica Lalicup je na voljo v štirih različnih velikosti: S, M, L in XL.

27,99 

(7 mnenj strank)

DOSTAVA:
GLS Slovenija: 3,9€
GLS – plačilo po povzetju: 4,4€
Nad 50€ je dostava brezplačna

Menstrualna skodelica LaliCup

Menstrualna skodelica Lalicup je iz silikona, ki ne draži in ne suši sluznice. Ne vpija tekočine, temveč jo zbira. Umesti se v spodnji del nožnice (nižje kot tampon). Po potrebi jo praznimo 2 do 3-krat na dan. Je izredno ekološka, eno skodelico laho uporabljamo več let, to pa pomaga pri zmanjševanju odpadkov. Investicija v skodelico se povrne že v 3 mesecih.

 • LaliCup je prva skodelica, zasnovana in izdelana v Sloveniji iz medicinskega silikona
 • ne povzroča neprijetnega vonja je okolju prijazna in zdrava alternativa
 • z lahkoto jo nosimo  med aktivnostmi (plavanje, spanje , šport . . .)
 • ponoči mirno spimo
 • ne tvori neprijetnega vonja
 • ne suši/draži vaginalne sluznice in ne moti naravnega gibanja telesa
 • uporabljamo jo lahko že med prvim menstrualnim ciklusom, kot tudi pred prvim spolnim odnosom, ker se jo umesti v spodnji del nožnice
 • privarčuje denar in varuje okolje

Uporaba

 • vstavimo jo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo podtlaka in nožničnih mišic
 • praznimo jo 2/3 krat na dan, po praznjenju jo speremo z vodo. Lahko si pomagamo s plastenko vode.

Velikost

Na spodnji tabeli si poglej, katera velikost mentstrualne skodelice Lalicup je prava zate.

Velikost mensturalne skodelice

 

Vzdrževanje:

Praznimo jo nekajkrat na dan, po praznjenju jo izperemo z vodo (lahko s flaško nad straniščno školjko) ali obrišemo z ne-odišavljenimi intimnimi robčki.

Po končani menstruaciji skodelico steriliziramo, tako da jo v vodi prekuhamo 2–5 minut.

Površina skodelice je povsem gladka, pecelj je okrogel in raztegljiv, zato je čiščenje zelo enostavno.

Material

Menstrualna skodelica Lalicup je kakovostna in varna, narejena je iz medicinskega silikona, ki ga je FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) odobrila za medicinsko uporabo po standardu ISO 10993 in USP razred VI. Silikon je hipoalergen, brez strupenih primesi, biokompatibilen, varen in trpežen.

Proizvodnja menstrualne skodelice Lalicup poteka v Sloveniji na najsodobnejših in ustrezno vzdrževanih strojih za injekcijsko brizganje in le z ustrezno usposobljenim kadrom. Za njeno izdelavo uporabljamo kakovostni tekoči medicinski silikon, ki se iz originalnih posod direktno brizga v orodje. Gre za postopek izdelave visokokakovostnih, gibljivih in trpežnih izdelkov. Menstrualna skodelica Lalicup je narejena v skladu z optimalno izdelavo in tudi za kasnejšo uporabo v smislu sterilizacije in rednega čiščenja.

Kaj storiti ob koncu življenjske dobe menstrualne skodelice Lalicup?

Ko se ti zazdi, da tvoja menstrualna skodelica Lalicup ni več primerna za uporabo, imaš dve možnosti, kaj storiti z njo.

1) održeš jo lahko v črni zabojnik za mešane komunalne odpadke
2) pošlješ jo nazaj na spodnji naslov in ko bodo zbrali dovolj menstrualnih skodelic, jih bodo poslali v ZDA, kjer imajo naprave za recikliranje silikona
Naslov za vrnitev uporabljenih menstrualnih skodelic Lalicup:
Bujaka trženje d.o.o.
Smrekarjeva 27
1000 Ljubljana
Velikost

S, M, L, XL

7 mnenj za Menstrualna skodelica LaliCup

 1. Katjuša

  Absolutno priporočam … skodelica je zelo enostavna za uporabo, med uporabo je sploh ne čutiš in tudi čiščenje je zelo enostavno in manj packasto kot menjava tamponov. Da ne omenjam manjše obremenitve okolja in našega telesa z nevarnimi in škodljivimi sestavinami s katerimi so prepojeni tamponi in higienski vložki.

 2. Tejči

  Najbolj udobna zadeva, kar jo najdeš za ta tečen čas v mesecu! 😉 Pol na koncu sploh ni več tko tečno, ker kar mal pozabiš. 😀 Pa najprej sem bila še skeptična, v smislu “Kje se meni to da ukvarjat s tem?!?” Ma ne zamenjam več! Skratka več kot priporočam, top!

 3. Polona

  Imela sem že eno konkurenčno skodelico, pa se je sploh nisem mogla navaditi. Potem pa slučajno zagledam vašo v Tuš drogeriji, na poti na morje, seveda ravno ob začetku ciklusa. Že po vzorcu sem opazila, da je veliko mehkejša kot tista, ki sem jo že imela, zato sem se brez pomisleka odločila za nakup. Top izbira. Tako sproščena, kot sem bila tokrat na morju s ciklusom, nisem bila še nikoli. Res vredna vsakega centa.

 4. Tina

  Že dolgo nisem bila s kakšnim produktom tako zadovoljna kot sem z Lalicup, vštevši vse nakupe, ki sem jih do sedaj opravila (ne samo povezanih z menstruacijo). Lalicup je nekaj čudovitega! Ker imam izredno močne menstruacije, sem v prvih dneh in nočeh bila vedno v strahu pred madeži, spala sem seveda na brisačah, nosila samo temne hlače itd. Zdaj imam končno svojo menstruacijo pod kontrolo in se počutim veličastno.

 5. Katarina

  Fuul svoboden občutek! Pozabiš, da si v tistih dnevih … Toplo priporočam. Kolikor sem bila prej v dvomih, sem prepričana, da sem zase nabavila nekaj najbolj pametnega. =D

 6. Aleksandra

  Zares priporočam! Že ob prvi uporabi so vsi moji dvomi (kako jo bom vstavila in čistila, jo bom čutila ….) izginili. Ko se je navadiš, je menjava hitra in preprosta, okolju pa prihranimo kupe odpadkov, ki bi jih naredili s klasičnimi higienskimi produkti. Prejšnji vikend sem bila na morju, kjer sem brez težav hodila v vodo in se imela super, kljub menstruaciji. <3

 7. Veronika

  Enkrat LaliCup, vedno LaliCup. Odkar jo uporabljam nimam več vnetji in srbečic, kar je bilo redno na spisku v času M. Ne glede na še tako naravne (in hudo drage) vložke. Bazen, morje, savna ni ovir. Ne izsuši sluznice in pri meni je bilo tako, da je po drugem ciklusu nisem niti več čutila. Vstavi se pa 1 2 3 … Ma zakon je!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Menstrualna skodelica LaliCup