Naravno milo Arnika.

Ročno narejeno milo naravne kozmetike iz zelišč Meze, 100g.

Milo Arnika je narejeno iz 100% macerata arnike, ki je ročno nabrana na planotah našega Pohorja. Namenjeno je zelo suhi, občutljivi, razdraženi in hrapavi koži.

Milo je narejeno po ultra hladnem postopku, kar pomeni, da se ohranijo vsi zdravilni učinki, ki bi jih pri visokih temperaturah uničili. Milo “zori” 6 tednov, da se umili. Ima tudi aromaterapevtski učinek.

7,00 

Dostopnost: Na zalogi

Dostava:

Pošta Slovenije: 3,20€

Pošta Slovenije – plačilo po povzetju: 3,60€

Nad 40€ je dostava brezplačna

Kaj dela milo Arnika učinkovito?

Arnika:

Je eno najpogosteje uporabljenih zeliščnih zdravil, ki se tradicionalno uporablja za zdravljenje modric in nategov mišic. Dokazano povečuje oskrbo kapilar s krvjo, kadar se nanese lokalno. Arnika zagotavlja vsestransko uporabo z antibakterijskimi, protivnetnimi in antirevmatičnimi lastnostmi, zato se uporablja v zdravilih za zdravljenje ran. V kozmetiki olje arnike deluje kot obnovitvena sestavina pri negi kože in las.

Nosilci učinka

Rumenksato rdeče obarvano, gosto eterično olje sestoji iz monoterpenov in seskviterpenov, kot so timol, timoleter, felandren, mircen, humulen, kadien, kariofilen in številni drugi. Za učinkovanje arnike so najpomembnejši seskviterpenski laktoni helenalin, arnifolin in drugi. V cvetovih je veliko flavonskih in flavonolnih glikozidov.

Raba v ljudski medicini

V ljudskem zdravilstvu jo uporabljajo tudi pri površinskem vnetju ven in pri trombozah, pri revmatičnih težavah, pri bolečinah v mišicah in sklepih, pri pikih žuželk in sončnih opeklinah.

Raba v farmaciji

Arnika deluje protivnetno in analgetično. Zmanjša tudi nastanek podpludb. Spojine iz arnike zmanjšajo agregacijo trombocitov. V laboratoriju so dokazali tudi protimikrobne in protivnetne lastnosti.

INCI: HELIANTUS ANNUS, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, SODIUM HYDROXIDE, AQUA, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT.

Sestavine: Sončnično olje, babassu olje, olivno olje, natrijev hidroksid, voda, macerat arnike

1 mnenje za Milo Arnika

  1. Sara Emeršič

    Sanja

    Milo Arnika rada uporabljam zaradi pogostega umivanja rok, kar mi je prej izsuševalo kožo, sedaj pa se je stanje izboljšalo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja