Slovenska lufa gobica

Slovenska lufa gobica Dantesmile je narejena z ljubeznijo in pridelana na slovenski zemlji.

Ko lufo olupimo, dobimo gobico! Prepleten sistem vlaken je izjemno močan in trajen. Deluje spužvasto, zato je idealna za nego telesa in pomivanje posode. Slovenska lufa gobica je izjemno trpežna, zato jo boš lahko uporabljal/a dolgo.

9,99 

Dostopnost: Na zalogi

Dostava:

Pošta Slovenije: 3,20€

Pošta Slovenije – plačilo po povzetju: 3,60€

Nad 40€ je dostava brezplačna

Slovenska lufa gobica

Naravna gobica LUFA Dantesmile, ki je 100% pridelana in izdelana v Sloveniji.

Ali si vedel/a, da se plastičnih gobic za pomivanje posode in tuširanje ne reciklira? Zato navadno pristanejo kar na odlagališčih in se tam razkrajajo več tisoč let – celo do 52.000.

Ravno zato pa narava ponuja rešitev, ki je prijazna tako nam kot njej – slovensko lufa gobico.

Lufa je rastlina, podobna buči oz. kumari. Dokler je mlada, je priljubljena tudi kulinarično. V kolikor pa nam jo uspe dozoreti, pa se v njej zgradi neverjetno prepleten sistem vlaken. Ko se lufa dobro posuši, jo oberemo in odstranimo semena ter temeljito peremo in očistimo. Ker v Sloveniji nimamo dovolj sončnih dni, jih moramo dozoreti notri.

Ko lufo olupimo, dobimo gobico! Prepleten sistem vlaken je izjemno močan in trajen. Deluje spužvasto, zato je idealna za nego telesa in pomivanje posode. Slovenska lufa gobica je izjemno trpežna, zato jo boš lahko uporabljal/a dolgo.

Uporaba lufa gobice

Gobica za tuširanje

Svojo lufa gobico uporabi pri tuširanju ali kopanju namesto kopalne krpice ali namesto plastične gobice. Lahko jo uporabiš tudi v savni.

Poživitev kože

Naravno gobico lufa uporabi za odstranjevanje odmrlih celic na tvojem telesu. Z nežno masažo telesa pospeši cirkulacijo krvi in spodbudi svoj limfni sistem. Odlična je tudi pri odstranjevanju trše kože na predelu komolcev in petah. Če želiš, da je tvoja gobica bolj groba, jo lahko uporabiš tudi suho, vendar pazljivo, ker zna biti precej groba. Če želiš mehkejšo, pa jo pred tuširanjem namoči v vodo.

Za piling navlaži lufo s toplo vodo, da jo zmehčaš. Na lufo nanesi milo. Kožo nežno v krožnih gibih nekaj sekund drgni po obrazu. Počasi se s krožnimi gibi premikaj navzdol po vratu in ostalih delih telesa dokler ne zmasiraš celega telesa.

Gobica za pomivanje posode

Slovenska lufa gobica je idealna za pomivanje posode namesto konvencionalne plastične. Poleg tega njeni uporabniki sporočajo, da zdrži precej dlje od tiste plastične! Nanesi gel za pomivanje posode ali pa uporabi naravno marsejsko milo oz. trdi detergent za pomivanje posode.

Ti zaupam en trik? Lufa gobico razreži na dva dela in dobiš dve manjši lufa gobici. Eno lahko uporabljaš za pomivanje posode, drugo pa za čiščenje.

Skrb za lufa gobico

Svojo slovensko lufa gobico vedno obesi, da se lepo osuši. Najbolje, da jo obesiš kar na radiator in da je nimaš v bližini vlage. Če boš lepo skrbel/a zanjo, ti lahko služi več mesecev. Lufa ima prijeten in nežen slamnat vonj. V kolikor tvoja lufa dobi čuden vonj, jo raje zamenjaj za novo. Če jo boš med uporabami lepo osušil/a, do tega ne bi smelo priti.

Navodila za reciklažo:

Ko nam slovenska lufa gobica odsluži, jo lahko uporabimo na dnu lončka pri presajanju rož, saj bo tako zemlja zadržala več vode.

Drugače pa jo preprosto zavržemo na kompost ali med bio odpadke, saj je 100% biorazgradljiva!

1 mnenje za Slovenska lufa gobica

  1. Sara Emeršič

    Meta

    Najbolj priročna naravna gobica na svetu! Jaz sem si kupila kar tri: eno za telo, eno za pomivanje posode in eno za čiščenje. :DD

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja