Smrekovo mazilo

Sale!

Smrekovo mazilo

Naravno mazilo kozmetike Timus, 50 ml.

Organsko mazilo s smrekovo smolo iz le treh sestavin

Smrekovo mazilo kraljuje med tradicionalnimi izdelki našega območja.  Je dodobra  raziskano, pomaga pri negi ran, ima antimikrobni in antibakterijski učinek. Naše stranke ga uporabljajo pri širokem spektru težav- vse od prehladov, glivičnih obolenj med prsti in nohtov, do ran ki se ne celijo.

Smrekova smola dobrodejno vpliva na kožo in jo ohranja zdravo. Deluje antibakterijsko, zavira razmnoževanje mikrobov in deluje blago antiseptično (priložene raziskave). Za zunanjo in globinsko nego kože, podpira njeno sposobnost obnavljanja in deluje proti problemom s kožo. Mazilo pospešuje prekrvavitev in je primerno tudi za masažo.

Možnost ponovnega polnjenja.

6,93 

Dostopnost: Na zalogi

Dostava:

Pošta Slovenije: 3,20€

Pošta Slovenije – plačilo po povzetju: 3,60€

Nad 40€ je dostava brezplačna

Zakaj je smrekovo mazilo tako učinkovito?

Smrekova smola:

Smrekova smola ima izredno dober antibakterijski učinek, zavira rast gliv, neusmiljeno zavira rast še tako trdoživih mikrobov in še več – s svojimi učinkovinami tudi spodbuja regeneracijo celic in tkiva, deluje protivnetno ter spodbuja krvni obtok.  Lahko jo uporabljamo za lajšanje številnih težav – z njo mažemo manjše rane, podplutbe, celo ture in podobne kožne težave; zelo dobro deluje tudi pri bolečinah v mišicah in sklepih, artritisu, zvinu ali vnetju vezi. Njeno protivnetno delovanje pa lahko uporabimo kadar smo prehlajeni, kašljamo, imamo vneto grlo, bolečine v prsih, astmo …

Smrekova smola ima dokazan vpliv pri negi ran tako in vitro (v laboratoriju), kot tudi in vivo (pri ljudeh).

V raziskavi, kjer so uporabljali smrekovo mazilo za preučevanje vpliva na gram-pozitivne bakterije, so ugotovili antimikrobni učinek na VRE in vse testirane stafilokoke bakterije, vključno z MRSA (znana tudi kot bolnišnična bakterija). Verjetno je prav to vzrok, da je smrekovo mazilo, predvsem v skandinavskih državah, tradicionalno mazilo za nego preležanin in drugih ran. (Rautio et al. 2007)

Druga raziskava se je posvetila direktnemu preizkušanju vpliva smrekovega mazila na preležanine. V šestih mesecih so se vse preležanine popolnoma zacelile pri 94% bolnikov, patogene bakterije, ki so povzročale preležanine, pa so izginile že v enem mesecu po začetku uporabe mazila.  V kontrolni skupini so se te zacelile v 36%, kar nam kaže statistično pomembno razliko. Študija omenja še raziskavo uporabe mazil pri negi težkih kroničnih ran po operacijah. 100% ran se je zacelilo v 43 dneh. Pomembno je še, da je stopnja kontaktnega dermatitisa zelo nizka (1-3%). (Jokinen, Sipponen 2013)

Navodila za uporabo:

Mazilo 2x dnevno nanesemo na lokalne predele telesa in ga vmasiramo. Po potrebi
nanesemo debelejšo plast mazila ter mesto povijemo.

Sestavine: Hladno stiskano, ekološko olivno olje, čebelji vosek, smrekova smola.

INCI sestavine:  OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*/**, CERA ALBA*, PICEA ABIES RESIN*, LIMONENE***

* Ingredients from natural origin / sestavine naravnega izvora (100,0 %)

** Ingredients from organic agricultural source / sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (78,0 %)

*** Components from natural essential oils / komponente naravnih eteričnih olj

2 mnenji za Smrekovo mazilo

  1. Mateja Frank

    teja.frank

    Smrekovo mazilo je odlično. Uporabim ga za akupresuro stopal. Namažem ga na mozolje, pike, bradavice in ranice. Mozolje ustavi preden bi postali boleči. Bradavico mi je zmanjšalo po nekaj nanosih. Prav tako se mi je pozdravil (posušil) ponavljajoč mozolj. In še tako lepo diši.

  2. Sara Emeršič

    Tina

    S smrekovim mazilom sem zelo zadovoljna. V tem času prehladov včasih težje diham ali “hropim,” takrat se vedno po prsnem košu namažem s smrekovim mazilom in zaenkrat mi je še vedno pomagalo, da naslednji dan nisem imela več težav. Sicer pa ga dam tudi na kakšne bolj izrazite mozoljčke ali rane, pa se mi zdi, da tudi prej zacelijo. Meni je vonj zelo všeč, je res izrazit vonj po smreki, zaradi katerega se počutim, kot da sem v gozdu ?

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja